Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، آرمان یعقوب‌پور با پایان یافتن داوری آثار رسیده به جشنواره هنرهای تجسمی فجر، درباره کیفیت آثاری که به جشنواره رسیده است، گفت: سطح کارهای این رویداد را باید با سایر جشنواره‌ها مقایسه کرد، نه دوسالانه‌ها و گالری‌ها.

وی گفت: با توجه به این مساله، کارها را در سطح متوسط و قابل قبول در حد جشنواره‌ها دیدم و به نظرم چندان تفاوتی با جشنواره‌های دیگر ندارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امسال کارهای زیادی به جشنواره رسیده بود اما به نظر می‌رسد کمیت، کمک زیادی به افزایش کیفیت کارهای انتخابی نکرده است.

این نقاش ادامه داد: کارهای بسیار متفاوتی به جشنواره رسید و وجود کارهای فیگوراتیو، آبستره  شاید باعث شود یک نمایشگاه آشفته به وجود آید. ریشه این مساله به همان فضای آکادمیک برمی‌گردد و این سردرگمی برای داور نیز وجود دارد که چگونه باید این آثار متفاوت را با هم مقایسه و از میان آن‌ها انتخاب کند، بنابراین گاه مجبور می‌شود بر اساس سلیقه خود دست به گزینش بزند.

او با اشاره به ضعف آموزش هنر در کشور گفت: کم بودن آگاهی هنرمندان جوان را نمی‌توان فقط ضعف آموزش دانشگاهی یا آموزشگاه‌ها دانست، زیرا خیلی از این افراد ممکن است آموزش ندیده و مستقل کار کرده باشند. اما در مجموع می‌توانیم این ایراد را به آموزش نقاشی در ایران وارد کنیم که در هنرستان، دانشگاه و آموزشگاه‌های مختلف یک برخورد سلیقه‌ای رخ می‌دهد و این ایراد خود هنرمند یا استاد نیست، بلکه به دلیل آن است که برنامه‌ریزی مشخصی برای آموزش هنر وجود ندارد. سرفصل‌ها و دروس از سوی وزارت علوم مشخص شده اما هر استاد در کلاس خود به یک شکل درس می‌دهد.

یعقوب پور ادامه داد: ما باید دانشکده‌هایی با رویکردهای مختلف داشته باشیم و به عنوان مثال در یک دانشگاه کاملاً کلاسیک کار شود، در یک دانشگاه با مدیوم‌های جدید کار شود، اما وقتی چنین چیزی وجود ندارد می‌بینیم که در میان فارغ‌التحصیلان یک کلاس، یک نفر نگارگر می‌شود، یک نفر انتزاعی کار می‌کند و استاد هم باید به همه این افراد نمره بدهد، درحالی‌که ممکن است نسبت به بعضی از این آثار شناختی نداشته باشد. به دلیل ضعفی که در وزارت علوم وجود دارد هر دانشگاه خروجی‌های متفاوت دارد و به همین دلیل بسیاری از دانشجویان بیشترین چیزی که می‌آموزند در رده‌های خصوصی هست.

 یعقوب عمامه‌پیچ داور دیگر این رشته نیز با بیان اینکه داوری کار بسیار سختی است، گفت: با توجه به فضای کلی هنر در ایران، نمایشگاه‌هایی که گذاشته می‌شود و بی‌برنامگی آموزش در دانشگاه‌ها نمی‌توان شاهد کارهای خوبی از جوانان بود و نقص آموزشی در کارها دیده می‌شود. البته آثار حالت آکادمیک داشتند و سالم بودند اما انگار که در قرن ۱۹ مانده‌اند. من از انتخاب‌ها راضی نیستم اما بضاعت ما همین بود. پیشنهاد می‌کنم جشنواره به شکل فروش سالانه باشد تا هنرمندان بیشتری وارد مسابقه شوند.

عمامه‌پیچ ادامه داد: تعداد زیادی دانشکده هنری وجود دارد که نه معلم خوب دارند و نه برنامه آموزشی وجود دارد، بنابراین الان گالری‌ها جوانان را تربیت می‌کنند و این خیلی بد است. کارهای هنرمندان مطابق یک موج پیش می‌رود که توسط گالری‌ها به وجود آمده و پس از مدتی این موج تغییر می‌کند. بنابراین زیبایی‌شناسی وجود ندارد و همه‌چیز توسط گالری دار شکل می‌گیرد.  

کاظم چلیپا هم درباره داوری آثار بخش نقاشی گفت: در هر جشنواره، دوسالانه یا مسابقه‌ انواع کارها حضور می‌یابند، از کار آماتور تا حرفه‌ای و با موضوع‌ها و سبک‌های مختلف. بنابراین داور باید اشراف داشته باشد که بتواند تشخیص دهد کار فیگوراتیو خوب یا آبستره خوب چیست. اینجا در صورتی‌ که داور بتواند به درستی تشخیص دهد، از نظر ارزش هنری مرز بین این نوع آثار از بین می‌رود.

چلیپا افزود: تیزهوشی و تجربه خاصی لازم است که بتوان کارهای برتر را از میان آثار موجود انتخاب کرد. نکته بعدی که وجود دارد این است که احساس می‌کنم جای هنرمندان مدعو خالی است. ای‌کاش عده‌ای از هنرمندان را دعوت می‌کردند و در کنار این آثار، کارهای آن‌ها نیز به نمایش درمی‌آمد، زیرا بعضی از مخاطبان شاید برای اولین بار به جشنواره بیایند و اگر آثار هنرمندان حرفه‌ای در جشنواره باشد بهتر می‌توانند درباره کارهایی که می‌بینند و کیفیت آن‌ها قضاوت کنند.

برچسب‌ها جشنواره تجسمی فجر جشنواره ‌های فجر نقاشی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: جشنواره تجسمی فجر جشنواره های فجر نقاشی جشنواره تجسمی فجر جشنواره های فجر نقاشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۶۲۶۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تمدید فرصت ارسال آثار به جشنواره «آسمون»

به گزارش خبرگزاری مهر، فرصت ارسال آثار به جشنواره ملی «آسمون» که با هدف حمایت از تولیدات فضای مجازی نوجوانان تشکیل شده است، به دلیل استقبال مخاطبان تا پایان اردیبهشت تمدید شد.

این جشنواره که با محوریت تولیدات نوجوانان ۹ تا ۱۸ سال در فضای مجازی تشکیل شده، فعالیت خود را در ۶ موضوع دنبال کرده و تا کنون با تولیدات متفاوتی از این گروه سنی مواجه شده است.حالا و به دلیل استقبال مخاطبین از این جشنواره و با پیشنهاد شورای سیاست گذاری مهلت ارسال تا پایان اردیبهشت ماه تمدید شد.

موضوعات جشنواره شامل ۱- حرفمون (هویت فردی) خودم کی هستم؟ دغدغه هام چیه؟ سفری به اعماق وجود خودمون برای کشف هویت مثبت فردیمون، نگرانی‌ها، خواسته‌ها، ترس‌ها و امیدها، شخصیتمون، احساسات، هیجان‌ها و…۲- دوستامون (هویت اجتماعی) ارتباطات اجتماعی مون رو میگیمراه‌هایی برای اثرگذاری مثبت به دنیای اطرافمون مثل دوست‌هامون، هم‌کلاسی‌ها و خانواده‌مون ۳- فضامون (هویت مجازی) تو دنیای مجازی چیکار می‌کنیم؟ مثلاً تفریح و سرگرمی، بازی‌های کامپیوتری، شبکه‌های اجتماعی، تولیدمحتوا، سواد مجازی و…و اینکه چطور می‌تونیم تو فضای مجازی هویتیامن و سالم بسازیم ۴- خاکمون (هویت ملی) تو ایران‌مون چه خبره؟ درباره کشورمون میگیماز تمامیت ارزی، میهن پرستی، تفاوت فرهنگی، محیط زیست، وطن، پرچم، قهرمان ملی، آینده و سواد مالی گرفته تا اینکه چطور می‌تونیم به حفظ و ارتقای هویت ملی خودمون کمک کنیم .۵- خدامون (هویت دینی) درباره فرهنگ دینی مون میگیم ادیان مختلف، آیین‌ها، خداباوری و راه‌هایی برای عمل به آموزه‌های دینی‌مون است.

قوانین ارسال ویدیو به این صورت است که حتماً دوربین باید روی عمودی تنظیم و فیلم گرفته شود. مدت زمان ویدیو ۹۰ ثانیه یا کمتر باشد. جوایز جشنواره شامل میلیاردها ریال جوایز نقدی به اضافه پلی استیشن ۵، گوشی است.همچنین تولیدات برتر از طریق رسانه ملی و بسترهای مجازی پیام‌رسان‌های داخلی پخش می‌شود.

مراسم پایانی جشنواره همزمان با عید بزرگ غدیر خم برگزار می‌شود.

کد خبر 6097379 زینب رازدشت تازکند

دیگر خبرها

  • برگزاری اردو برای پرورش دانش‌آموزان از ساعت‌ها سخنرانی مفیدتر است
  • گشایش نمایشگاه نقاشی در نگارخانه حوزه هنری
  • نمایشگاه آثار هنری هنرجویان هنرستان هنر‌های زیبای دختران یزد
  • تمدید مهلت ثبت‌نام و ارسال آثار به دو جشنواره ملی کتاب دانشجویی و پایان‌نامه سال
  • تمدید مهلت ثبت‌نام و ارسال آثار به جشنواره‌های کتاب دانشجویی و پایان‌نامه سال
  • تمدید فرصت ارسال آثار به جشنواره «آسمون»
  • کسب رتبه برتر در جشنواره ملی شعر دوست من کتاب
  • آغاز داوری آثار جشنواره قصه‌گویی «نون، قصه و نمک مادربزرگ»
  • آغاز به کار جشنواره رسانه و نشریات دانشجویی تیتر ۱۳
  • پایان داوری آثار نخستین جشنواره هنری «گنجینه مِهر»